01 Dec

Naklíčená pohanka s mákem

Mák, skořice, pohanka, rozinky – nebezpečně chutná kombinace v podobě zdravá snídaně, která zasytí na celé dopoledne.

Ingredience:
Naklíčená pohanka (klíčit 2 dny nebo stačí jen přes noc namočená)
2 lžíce mletého máku
1 lžíce mletého lněného semínkap1010431
Jablko
Hrst rozinek
Lžíce datlového sirupu
Skořice
Citrónová šťáva

Pohanku nechtě přes noc namočenou a buď ji můžete hned ráno použít na přípravu snídaně nebo ji nechtě dva dny klíčit. Pohanku několikrát za den propláchněte, jinak se velmi rychle kazí!

V míse smíchejte všechny ingredience, jablko nakrájejte na malé kostičky a přidejte do směsi. Dochuťte citrónovou šťávou a datlovým sirupem. Do pohankové směsi se velmi dobře hodí také nasekané vlašské ořechy.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.