13 Nov

Řepný hummus

Klasický hummus máme doma moc rádi a jíme ho často, někdy však máme chuť si ho něčím ozvláštnit.

Ingredience:
300 g uvařené cizrny 20161110_1932091
2-3 malé uvařené řepy
2-3 lžíce olivového oleje
Lžíce Tahini pasty
Šťáva z jednoho citronu
Sůl

Předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka v osolené vodě. Řepy uvaříme neoloupané vcelku nebo nakrájené v parním hrnci. Cizrnu slijeme, řepy oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Do mixéru dáme nejprve mokré ingredience, aby se nám hmota lépe mixovala, pak teprve cizrnu a řepu. Mixujeme do hladké pasty. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat trochu vody.

Zdobíme sezamovým semínkem a podáváme s pita chlebem, opečenými tousty nebo můžeme hummus nabírat zeleninou nakrájenou na špalíčky.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.