Studená polévka Tarator
Polévka jako stvořená pro horké červencové dny – bulharský Tarator. Polévka se nevaří, podává se vychlazená a ideálně s několika kostkami ledu. Místo ořechů lze použít pár kapek kvalitního oleje. Tarator můžete také připravit jako předkrm nebo salát, jen naředíte menším množstvím vody.
Ingredience: 2 porce
4-5 lžic bílého jogurtu Sojade
2 stroužky česneku
2 menší okurky
Nasekaný čerstvý kopr
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
Sůl, pepř
Okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme. Přendáme do větší mísy a přidáme několik lžic Sojade jogurtu, nasekaný kopr, sůl, pepř, prolisovaný česnek a důkladně vše promícháme. Dle potřeby nakonec naředíme vodou nebo rostlinným mlékem. Servírujeme důkladně vychlazené nebo s ledem a posypané nasekanými vlašskými ořechy.
Dobrou chuť!