22 Dec

Italská polévka s pohankou

Mám doma novou veganskou kuchařku plnou italských receptů. Jedinou nevýhodou je přítomnost rajčat téměř ve všech receptech. Rajčata sice miluji, ale teď v zimě z nich vařit nechci. Jeden z mála receptů, který jsou bez rajčat je tato polévka. Oblíbená kombinace pohanka+houby tentokrát ve formě polévky.

Ingredience pro 2 osoby:
150 g žampionů (ideálně hnědých)
50 g pohanky p1010444
1 větší stroužek česneku
1 mrkev
Kousek brokolice (v původním receptu není)
2 lžíce olivového oleje
1 řapík celeru
1 lžíce Würtzl nebo Alnatura bujónu
Kousek čerstvé nebo mražené petrželky
Pepř

Zeleninu spolu s česnekem očistíme, nakrájíme a necháme na oleji chvíli restovat. Zeleninu zalijeme trochou vody a necháme podusit. Mezi tím si očistíme a nakrájíme žampiony na plátky, propláchneme pohanku a obě ingredience přidáme do hrnce k zelenině. V tuto chvíli jsem do polévky přidala ještě pár růžiček brokolice. Zasypeme Würtzl bujónem a přidáme cca 1/2 vody. V zakrytém hrnci vaříme asi 10 minut.

Podáváme s nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.