07 May

Krémová fazolová polévka

Polévka z bílých fazolí

Další recept z mé oblíbené Italské kuchařky. Rychlá polévka z bílých fazolí, která se u nás stala hitem!

Ingredience:
300 g vařených bílých fazolí
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
1 bobkový list
Lžíce sypkého bujónu
Chilli paprička
Hrst čerstvého nebo kousek mraženého listového špenátu

Pokud máte předvařené fazole v mrazáku, pak je polévka skutečná rychlovka. Pokud fazole zamražené nemáte, je potřeba je den předem namočit, ráno slít a uvařit v osolené vodě doměkka.

Na polévku jsem použila velké bílé fazole, které se po namočení do horké vody nebo krátce po uvaření dají dobře sloupnout ze slupky. Velké fazole vždy loupu, sice to chvíli trvá, ale stravitelnost fazolí je pak nesrovnatelná s těmi neloupanými.

V hrnci rozpálíme dvě lžíce oleje. Na oleji necháme zpěnit jeden stroužek česneku a bobkový list. Česnek orestujeme dozlatova, přidáme vařené fazole a zalijeme cca 0,5 l zeleninového bujónu. Necháme vařit.

Mezitím si na pánvi orestujeme druhý stroužek česneku spolu s pokrájenou čilli papričkou. Nakonec přidáme čerstvý nebo mražený, listový špenát, promícháme a odstavíme z plotny.

Z hrnce odstraníme bobkový list (pokud máte výkonný mixér, můžete ponechat) a rozmixujeme polévku na hladké pyré.

Hotovou polévku zdobíme pikantní směsí špenátu, čilli a česneku.

Dobrou chuť!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *