05 Dec

Řepný krém s kešu smetanou

Polévková sezóna je v plném proudu. U nás jsou teď polévky téměř každý den. Řepnou polévku dělám v různých obměnách. Tentokrát mám pro vás recept na řepný krém s římským kmínem a kešu smetanou.

Ingredience:
2 větší řepy 20161205_1131111
3 brambory
Kousek celeru
40 g (větší hrst) kešu
Citrónová šťáva
Würtzl bujón
Římský kmín, mletý
Barevný pepř
Sůl

Řepu, celer a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Vše dohromady uvaříme ve vroucí vodě do které přisypeme trochu Würtzl bujónu a 1/2 lžičky římského kmínu. Mezi tím si v mixéru připravíme kešu smetanu. Kešu nasypeme do mixéru, přilijeme 150-200 ml vody, pár kapek citrónové šťávy a vše rozmixujeme dohladka.

Uvařenou zeleninu přelijeme i s vodou do mixéru a rozmixujeme na hladký krém. Směs přelijeme zpět do hrnce, přimícháme kešu smetanu (trochu smetany si necháme na dekoraci polévky) a dochutíme solí.

Servírujeme s opečenými krutony a barevným pepřem.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.