Dýňové rizoto se zázvorem
Hned po polévce je rizoto moje nejoblíbenější dýňové jídlo. Pokud chcete docílit “sýrové” chuti, doporučuji rizoto posypat lahůdkovým droždím.
Ingredience na 2 porce:
200 g rýže Arborio
1/2 menší dýně Hokkaido
100 g zeleného hrášku
Lžíce Würtzl bujónu
Hrst čerstvého špenátu (nemusí být)
Lžíce lahůdkového droždí
Kousek zázvoru
Řepkový olej
Špetka muškátového květu
Sůl, pepř
Postup jako u klasického italského rizota, pouze jsem tentokrát vynechala bílé víno. Würtzl bujón zalijeme cca 0,5l vroucí vody, zamícháme a necháme stát na plotně, abychom ho měli stále po ruce. V druhém hrnci zahřejeme olej, nasypeme do něj syrovou rýži a necháme chvilku restovat. Přidáme dýni nakrájenou na kostičky, muškátový květ, nastrouhaný zázvor a opět chvíli necháme restovat. Přidáme první naběračku připraveného bujónu a mícháme. Postupně přidáváme po naběračkách bujón, dokud není rýže měkká. Nakonec přidáme mražený hrášek a listový špenát. Důkladně promícháme, dosolíme, dopepříme a posypeme lahůdkovým droždím. Dobrou chuť!