05 Jan

Středomořská polévka s fazolemi

Polévky se nám doma snad nikdy neomrzí. V podzimních a zimních měsících máme polévku téměř denně. Poslední dobou mám nejraději polévky z mé nové italské kuchařky, tak se s vámi opět o jednu z nich podělím.

Ingredience:
100 g vařených červených fazolí p1010487
1 rajče nebo dvě lžíce protlaku
3 lžíce olivového oleje
100 g širokých nudlí
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky rozmarýnu
Sůl, pepř

Na lžíci oleje orestujeme na kostičky nakrájené rajče. Pokud použijeme místo rajčete protlak, dáme do hrnce s olivovým olejem dvě lžíce protlaku, rozmícháme s trochou vody a necháme přejít varem.

Do mixéru dáme cca třetinu uvařených fazolí a rozmixujeme je se vzniklou rajčatovou směsí. Směs vrátíme do hrnce, přidáme 3/4 litru vody, dochutíme solí, pepřem, přidáme zbylé fazole a necháme přejít varem.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm tymián s rozmarýnem. Vzniklý bylinkový olej kapeme přes sítko do polévky.

Těstoviny uvaříme zvlášť do poloměkka, scedíme a přimícháme do hotové polévky.

Polévku nakonec ještě dochutíme drcených pepřem.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.