18 Oct

Pohankové sušenky

Tyhle sušenky dělám většinou na cesty. Drží pohromadě, nedrobí se a zároveň pěkně zasytí.

Ingredience: 20160710_121309

300 g pohanky
hrst rozinek nebo datlí
2 pol. lžíce mletých lněných semínek
hrst strouhaného kokosu
perníkové koření
1-2 pol. lžíce kakaového prášku

Pohanku přes noc namočíme. Přebytečnou vodu ráno slijeme bokem do misky, ale nevylíváme. Pohanku lehce promixujeme, aby částečně zůstala zrníčka pohanky vcelku. Hrst rozinek si dáme bokem a zvlášť rozmixujeme datle nebo rozinky společně s vodou, která zbyla z máčené pohanky. Vše přendáme do větší mísy, přidáme strouhaný kokos, mletá lněná semínka, kakaový prášek a perníkové koření. Vše důkladně promícháme a tvoříme lžičkou hrudky na pečící papír. Sušenky jsem sušila v sušičce cca 4-5 hodin na 42 stupňů, lze je však také upéct v troubě při 180 stupních, cca 30 minut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *