22 Jan

Cizrnový koláč s pórkem

Na povrchu pevný a uvnitř vláčný cizrnový koláč podle Italské veganské kuchařky. Stačí pár ingrediencí a za 20 minut je na světe skvělá a netradiční večeře. Jen je potřeba, podobně jako u jiných veganských jídel, plánovat několik hodin dopředu kvůli těstu, které musí pár hodin bobtnat.

Ingredience:
80 g cizrnové mouky 
160 ml vody
1/4 lžičky kukrumy
2 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
1 pórek nebo cuketa
Sůl, pepř

V míse smícháme cizrnovou mouku s vodou a kurkumou. Směs zakryjeme utěrkou a necháme 4 hodiny bobtnat (4 hodiny velí kuchařka, já nechala 2 a stačilo to).

Na lžíci oleje orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme 2 lžíce vody a na plátky nakrájený pórek. Směs osolíme a za stálého míchání restujeme doměkka.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si kulatou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Orestovanou zeleninu vmícháme do cizrnového těsta spolu se 2 polévkovými lžícemi oleje. Osolíme a opepříme.

Těsto rovnoměrně vlijeme do připravené kulaté formy. Pečeme cca 20 minut. Koláč je dobrý teplý i studený. Výborně se k němu hodí kysané zelí nebo jiná kvašená zelenina.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.