20 Nov

Houbová omáčka s jáhlovými knedlíky

Houbová omáčka je nejlepší ze sušených lesních hub. Pokud však lesní houby nemáte, bude dobrá i ze žampiónů. Fotka nestojí za nic, ale omáčka je to opravdu moc dobrá. Musím ji brzy udělat znovu, už kvůli lepší fotce 🙂

Ingredience:
2 velké hrsti sušených hub 20161117_1819331
1/2 balení rostlinné smetany
Cibule
Lžíce oleje
Lžíce špaldové mouky (lze nahradit pohankovou)
Drcený kmín
Petrželka
Sůl, pepř

Jáhlové knedlíky, recept

Sušené houby namočíme minimálně na 2 hodiny do misky s vodou.

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a namočené houby. Necháme cca 10 minut dusit a zasypeme moukou. Necháme chviličku restovat mouku a zalijeme houby rostlinnou smetanou. Podle potřeby přidáme trochu vody a přivedeme omáčku k varu. Dochutíme petrželkou, solí a pepřem.

Share

One thought on “Houbová omáčka s jáhlovými knedlíky

  1. Pingback: Veganem na zkoušku, 4. týden - Zdravý Vegan

Leave a Reply

Your email address will not be published.