20 Nov

Marocká cizrnová polévka

Pikantní a sytá polévka, kterou si můžete dát jako plnohodnotné hlavní jídlo.

Ingredience:
200 g uvařené cizrny p1010409
3 stroužky česneku
Cibule
Rajčatové pyré
Kukuřičná mouka na zahuštění
1 lžíce Würtzl bujónu
1/2 lž. skořice
1/2 lž. římského kmínu
1/2 lž. zázvoru
Špetka kajenského pepře
Petrželka
Sůl, pepř
Kapusta nebo mangold (1 velký list kapusty natrhaný na kousky nebo hrst nakrájeného mangoldu)

Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme prolisovaný česnek, koření a necháme chvilku restovat. Stáhneme plamen, aby se nám koření nespálilo a přidáme uvařenou cizrnu, důkladně promícháme a zasypeme směs kukuřičnou moukou. Dále přidáme rajčatové pyré (použila jsem cca 200 ml) a Würtzl bujón. Nakonec přidáme bylinky, kapustu nebo mangold a krátce povaříme.

Podáváme s opečeným chlebem nebo pita plackou.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.