20 Nov

Řepná omáčka s tempehem a jáhlovými knedlíky

Řepnou omáčkou jsem se inspirovala v Kuchařce ze Svatojánu. Jedná se o skutečnou, chuťově vyladěnou, delikatesu! V podzimních a zimních měsících je to naše omáčka číslo jedna.

Ingredience na 2 porce:
1 balení uzeného tempehu 20161119_1217231
2 menší řepy
1 cibule
2 menší jablka
Muškátový oříšek
Lžíce oleje
Umeocet nebo sůl a trochu citrónové šťávy

Jáhlové knedlíky, recept

Uvaříme řepu, oloupeme ji a nastrouháme najemno. Na oleji necháme zesklovatět cibuli a přidáme na kostičky nakrájená a oloupaná jablka. Přidáme muškátový oříšek (stačí několikrát strouhnout) a důkladně promícháme. Podlijeme trochou vody a necháme chvilku jablka dusit. Vmícháme nastrouhanou řepu, podusíme, přidáme trochu soli nebo umeoctu a roxmixujeme směs na pyré.

Servírujeme s nasucho opečeným tempehem a jáhlovými knedlíky.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.