Italská ořechovo-semínková placka se zeleninou
Mělo by to být něco na způsob pizzy, ale protože to pizza není, nechci to tak ani nazývat. Zůstaneme tedy u Italské placky se zeleninou 🙂 Pokud nemáte sušičku, nevadí, placky se dají stejně tak usušit v troubě na minimální teplotu, nastavte 45°C nebo nejméně, kolik vaše trouba zvládne. Při sušení vám italské bylinky krásně provoní celý byt.
Verze s kešu krémem podle Secret of Raw
Ingredience: cca 4 placky
Placky:
Mandle
Lněná semínka
Cibule
Oregáno, tymián, bazalka
sůl
Sugo:
Sušená rajčata
Čerstvá rajčata
Olivový olej
Sůl
Obloha na placku:
Polníček nebo rukola
Olivy
Pórek
Červená paprika
Kešu krém recept zde (pokud nejste čistě raw, můžete nahradit strouhaným bazalkovým tofu nebo vegan sýrem. Stále to bude zdravější alternativa pizzy).
Příprava:
Mandle namočíme přes noc, ráno zcedíme a rozmixujeme spolu s nakrájenou cibulí, mletým lněným semínkem, bylinkami a solí. Rozmixovanou hmotu rozdělíme na čtyři části a mezi folií rozválíme na placky, které přesuneme na rošt do trouby nebo do sušičky. Pokud máte sušičku s otvorem uprostřed, doporučuji vytvořit několik mini placek.
V troubě nebo sušičce sušíme cca 5-6 hodin. v polovině času placky obrátíme.
Všechny ingredience na sugo rozmixujeme v mixéru, namažeme na placky a ozdobíme zeleninou.