03 Feb

Mrkvovo-pomerančová polévka

Mrkvovou polévku a další jídla z mrkve dělám celou zimu. Přestože mrkev miluji, občas mám potřebuji si mrkvovou chuť něčím vylepšit. Tentokrát je to kombinace pomeranč + zázvor.

Ingredience:
3 větší mrkve 
1 Velká cibule
Šťáva z jednoho pomeranče
Kousek zázvoru
Lžíce řepkového oleje
1/2 lžičky mletého koriandru (semene)
Sypký bujón (Alnatura)
Sůl
Na ozdobu čerstvé bylinky, chilli

Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev. Přidáme zázvor, koriandr a necháme ještě chvíli restovat.

Orestovanou zeleninu zalijeme vodou, přidáme lžičku sypkého bujónu, necháme asi 10 minut povařit a stáhneme polévku z plotny. Teprve nyní přidáme pomerančovou šťávu, abychom se varem nepřipravili o vitamín C. Polévku rozmixujeme do hladkého krému. Zdobíme čerstvým koriandrem, špetkou chilli a podáváme s opečeným pečivem.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.