13 Nov

Těstoviny s restovanými žampiony a špenátem

Rychlovka k obědu nebo k večeři. Používám ráda kukuřičné těstoviny, jsou dle mého názoru chutnější, než klasické pšeničné a zároveň jsou vhodné pro bezlepkáře.

Ingredience:
1/2 balení kukuřičných nebo jiných těstovin
250 g žampiónů
Hrst sušených rajčat (předem 20161107_1140361namočených)
2 velké hrsti čerstvého špenátu
Špetka tymiánu
Lžíce olivového oleje
2 lžíce slunečnicových semínek na posypání
Sůl

Těstoviny uvaříme doměkka v osolené vodě. Na oleji orestujeme na plátky nakrájené žampióny, po chvilce přidáme nakrájená sušená rajčata a dochutíme solí a tymiánem. Směs smícháme s těstovinami a teprve nakonec přimícháme čerstvý špenát a posypte slunečnicovými semínky.  Chuť semínek zvýrazníme, když je nasucho opražíme na pánvi.
Dobrou chuť

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.